maanantai 4. heinäkuuta 2016

Contenedores de basura

Kylläpäs tänne nyt tulee kirjoteltua. Mutta yks juttu mistä mun piti kertoa tulee tässä. Nimittäin perjantai-illalla kahdeksan aikoihin soi ovikello. Menin avaamaan, koska välillä kämppikset ei jaksa etsiä avaimiaan tai vuokraisäntä käy säätämässä soppareiden ja tyhjän huoneen kanssa. No nyt ovella oli joku tuntematon espanjalainen mies, joka kysyi tiedänkö mitä hänen kädessään olevalla avaimella tehdään. Vastasin kieltävästi, jonka jälkeen hän alkoi sotkottaa espanjaa niin jumalattomasti ja nopeasti. Sanoin etten nyt ihan ymmärtänyt, hän kysyi löytyykö asunnosta joku joka tietää, mitä avaimilla tehdään. Kävin huhuilemassa kämppisten huoneisiin (saadakseni lisäaikaa miettiä mitä perkelettä), vaikka tiesin ettei ketään muu ole kotona.

Tulin takaisin ovelle, joten mies alkoi selittää avainten syvällistä tarkoitusta. Roskikset kadulle ahaa! Täällä keskusta-alueella ainakin on mielenkiintoinen tapa säätä roskasäiliöiden kanssa. Vanhassa kämpässä en aina hiffanut, miten homma oikeasti toimii. Tiesin vain, että roskat voi viedä ulos vasta illalla noin klo 23, ja jos roskakori on täynnä, jätä roskat kadulle. Silloinen kämppikseni heitti välillä roskapussejamme parvekkeeltaan alas, joten en ajatellut siinä olevan sen enempää tähdellistä tarinaa, miten roskien vienti Espanjassa toimii.

Los roskasäiliöt

Tämä erittäin ystävällinen naapurin mieshenkilö kuitenkin avasi Espanjan roskafilosofian minulle. Saamallani avaimella siis haetaan rapullemme kuuluvat roskasäiliöt sisäpihalta ja viedään illalla kadulle. Joissain rapuissa tämän tekee portieeri, mutta meillä homma kuuluu joka kuukasi eri asunnon väelle. Tämä kuukausi osui meille ja kuun lopulla annamme avaimen vasemmalla puolella olevalle asunnolle, hieno kiertosysteemi. Joskus ihmettelinkin, miksi roskiksia ei näy ikinä päivällä, mutta illalla voi taas viedä roskat. Mysteeri selvisi! Nämä sitten tyhjennetään noin keskiyön aikana, ja aamulla roskikset pitää taas viedä takaisin sisäpihalle. Tiedä sitten, miksei roskikset voi olla ulkona 24/7...

Tämän lisäksi hommaan toi lisämausteen se, että ei niitä roskiksia nyt niin vaan joka päivä viedä ulos, vaan hommassa on olevinaan joku lisälogiikka. Nimittäin molemmat kaksi roskista viedään ma, ke ja pe mutta ti, to ja la viedään vain PUNAINEN ja sunnuntaina ei kumpaakaan. Tein tästä meille muistilapun.



Olen kyllä erittäin ylpeä, että miehen tätä selittäessä jopa ymmärsin häntä. Joskin hän halusi ensimmäisenä iltana mennä vielä yhdessä viemään roskikset, jotta varmasti asian laatu meni perille. Tällainen nakki siis osui täksi kuukaudeksi. Olen nyt virallisesti calle Francisco Silvela 22 roskavastaava, sillä kämppikseni eivät selvästikään suhtautuneet asiaan sillä vakavuudella, jolla mies minulle tämän viestin välitti.

Roskisten lisäksi sain myös töissä uuden kamun! Se suorastaan juoksi perässä ja huusi rapsutusta.






Sain myös vihdoin lähes kaikki paperit järjestykseen ja jotain tolkkua viimeisen 6 kk kirjanpitohommiin

Vielä loppukevennys:



Hasta luego, eh?
Annastiina



1 kommentti:

  1. Google translate on paraas :DDD JA onneks sä osaat espanjaa, jos toi nakki ois napsahtanut mulle niin en ois älynny mittää! Mut sun kirjottaman lapun tajusin ;) Mut onneks mul oli portieeri :D Mikäköhän siin on et joskus viedää molemmat ja joskus vaa toine... Mut yllättävän yhteisöllistä toi avaintenkierto! me gustaa

    -ellen

    VastaaPoista