lauantai 7. maaliskuuta 2015

Mis chicas en Madrid

Viime perjantaina odottelin Turku(Lappi)-tyttöä Barajasin kentällä. Norwegianin halpavuoroa oli odottamassa muutama muukin suomalainen, ja salakuuntelin matkalaukkujen kanssa olevan jotain ongelmaa. Noin 40 minuuttia myöhemmin sain halata blondiani ja lähdettiin nelosterminaaliin. Pari tunti kulutettiin uudessa modernissa terminaalissa, kunnes toinen blondi saapui Aurinkorannikolta. Lähdettiin kohti keskustaa päivittäen toisillemme kolmen kuukauden tapahtumia.

Madridin hienoin terminaali, johon Norwegian ei tietenkään lennä..

Hyvänä hostina olin laittanut tytöt yöpymään hostelliin, joka ei ihan täysin vastannut netissä olleita kuvia. Ekana iltana käytiin nuorten suosimassa tapas-juottolassa, jossa tytöt saivat ihmetellä kovaa melua ja spaniardit kahta platinaani ;) Myöhemmin käytiin myös todella suositussa 100 Montaditos -tapasbaarissa. Epäilin ettei tytöt tykkäisi espanjalaisesta ketjuruuasta, mutta konsepti on hyvä ja toimiva myös suomalaiseen makuun. Näitä löytyy siis Madridista ja (lähes) koko Espanjasta joka kadulta. Listassa on 100 eri tapasleipää, lisukkeita esim. ranskiksia, salaatteja ja jälkkäreitä sekä tietenkin 1,20 euron tuopit bisseä tai tinto veranoa eli sangrian ~kaimaa. Tilaus merkataan lappuihin ja mennään tiskille, jossa kassatyyppi yleensä pyytää kuitenkin sanomaan tilauksen ääneen, jolloin on loistava hetki harjoitella numeroita espanjaksi, koska leivät tilataan eri numeroilla. Kassalla kysytään myös nimeä, joka huudetaan mikrofoniin liian läheltä sekä perään por favor, jonka jälkeen ruuat saa noutaa toiselta tiskiltä.


Käytiin kyseisessä raflassa tyttöjen toivomuksesta myös aamiaisella, mikä oli mullekin uusi kokemus XD


Lauantaina halusin näyttää tytöille kaupunkia, ja kierrettiin keskusta-alue sekä suurimmat turistikohteet. Eksyttiin myös mulle uuteen mestaan, kuninkaanlinnan vieressä on hieno katedraali, jota olen luullut vain osaksi palatsia hups. Sopivasti lenkkimme päättyi Ôveniin eli Madridin parhaaseen italialaiseen ravintolaan. Illalla tytöt tuli tsekkaamaan mun kämpän ja tehtiin sangriaa. Myöhemmin treffattiin muutama Erasmus-kamu baarissa ja hengattiin porukalla hetki. Muut vaihtarit oli vähän väsyneitä, mutta Suomi-poppoo tietenkin jaksoi vielä lähteä tsekkaamaan edes klubin jonon, josta päädyttiin kinkki-kupan kautta juoruamaan mun huoneeseen loppu yöksi.




Catedral de la Almudena





Käppäiltiin Malasañan alueella, ja otettiin kuvia tästä vähän hämärästä puodista, kun joku kylähullu alkoi karjumaan omiaan. Kaikille jäi vähän hämäräksi mitä mummeli yritti sanoa, mutta jotain fotos por favor eli älkää ottako/ottakaa kuvia pliiis! Todella outo ja vähän pelottava tilanne, varsinkin kun viskibasso-karjunta tuli ihan korvan vierestä, hyi.








Joka sunnuntai La Latinan alueella järjestetään El Rastro nimiset markkinat.Käytiin pingviinikävelemässä ahtailla kaduilla, ja kuuntelemassa katusoittajia. Espanjalainen elämäntyyli kuuman auringon alla on vaan aika bueno. La Latinasta käveltiin kaupungin toiselle puolelle Retiron puistoon, jonka lammessa käytiin soutelemassa. Vieraani toi taas uskomattoman hyvät kelit mukanaan! Syksylläkin kaksi kertaa toteutunut +10 asteen nousu vieraiden tullessa näyttää saavan jatkoa.








Maanantaina ajeltiin metrolla San Sebastian de Los Reyes outlet kylään. Tarjontaa oli enemmän kuin Las Rozasissa, mutta melko heikolta näyttää Madridin outlettien taso, jos nämä ovat kaksi suosituinta ja isointa ale-shoppailukeskusta. Jotain tarttui kuitenkin jokaiselle, ja nautittiin halpa kolmen ruokalajin Menú del Día -ateria.

Outlet kylä oli taas jossain tunnin metromatkan päässä keskellä ei mitään



Tytöt bongasi puistosta tutunnäköiset kiipeilytelineet ja pienen etsinnän jälkeen löydettiin hevosen selästä LAPPSET merkki. Suomi maailmalla! Kyseisellä merkillä on tunnistettava tyyli leikkipuistovälineissä, mutta itse kuvittelin sen olevan vaan jokaisessa puistossa. Tai niinhän se viisiin onkin, google kertoo heidän olevan yksi alansa johtajista. Mielenkiintoista!!




Illalla ajateltiin tehdä uudestaan kämpillä sangriaa, mutta kämppikseni nauttivat perheillallista, ja olivat supernoloina kun olinkin kotona eivätkä he olleet minua kutsuneet. Sanoivat olettaneensa, että menen ulos syömään kavereiden kanssa, kuten kuulemma jokainen muukin ilta. Yksi kämppiksistäni muuten siirteli jääkaapin hyllyjä, tehden omastaan isomman ja mun osiosta pienemmän.. En ilmeisesti pidä siellä tarpeeksi ruokaa. Vakuutin kämppiksille, että ollaan juuri menossa ulos syömään, vaikka päivän ruokarytmi ei sitä tosiaan vaatinut. Suomi-mentaliteetilla pilkoin salaa pari appelsiinia, otin viinipullon avaajan ja hipsin tyttöjen hostelliin sekoittelemaan sangriaa vesipulloon. Tarkoitus oli vielä syödä jotain sen vuorokauden aikana, mutta huomaamatta kello taisi lähestyä yli puolen yön, eikä edes Madridissa kunnon ravintolat pidä keittiöitään auki läpi arkiyön. Niimpä päädyttiin mäkkäriin ja teinipoikien ahdisteltavaksi.



Viimisenä päivänä käytiin vielä kävelemässä Templo de Debodilla eli egyptiläisellä temppelillä. En ollut vielä ehtinyt käymään sisällä temppelissä, ja tihkusadesää tarjosi siihen hyvän tilaisuuden. Eipä sisällä mitään nähtävää juuri ollut, ja onkalo oli yllättävän pieni. Pienen kiertelyn kautta taas Ôveniin kolmen ruokalajin lounaalle ja suunta lentokentälle kohti toista kohdetta eli aurinkorantojen Fuengirolaa! 


Seuraavaan matkatarinaan
Annastiina


2 kommenttia: