lauantai 14. maaliskuuta 2015

Los ancianos en Madrid

Muutaman tunnin lentokenttähengailun jälkeen viime viikon perjantaina vastaanotin seuraavat vieraat kotikylääni. Viikko on mennyt hujauksessa ja pitää vähän muistella mitä kaikkea tehtiinkään. 

Otettiin lentokentältä taksi keskustaan. Taksimaksu on Madridissa sovittu lentokentältä olevan ensimmäiseen kohteeseen 30 euroa, riippumatta matkasta tai henkilömäärästä. Vietiin matkaajien tavarat, kuten myös oma etelänlomakassini huoneeseen säilöön ja lähdettiin syömään. Hostelli sijaitsi Santo Domingon aukiolla, josta lähtee mukava ravintolakadun pätkä Callaon aukiolle. Päädyttiin sopuhintaiseen italialaiseen ravintolaan, ja mentiin supermarketin kautta nukkumaan väsyneinä matkanteosta.

Lauantaina mut tultiin hakemaan ihan ovelta asti, ja samalla näytin missä olen majaillut viimeiset puoli vuotta. Lämpimät ilmat jatkui, ja päästiin tekemään kaupunkikierrosta yli +20 asteessa. Perinteinen ulkoilutusreittini heh, Plaza Mayor - Kuninkaanpalatsi - Templo de Debod - Gran Vía. Pysähdyttiin viinien erikoisliikkeessä, jossa sain kuulla nolon jutun. Puerta del Solilla sijaitseva karhu ei tosiaan syökään mansikoita puusta, vaan jonkun oudon humalluttavan hedelmän marjoja, madroño en español. Espanjan google kertoi puun olevan lännenmansikkapuu, Suomalainen valehtelee. Näin taas jotain uutta nippelifaktaa, ettei vierailijat kyllästy!



Haettiin peri espanjalaiset eväät, patonkia jamón serranolla

Ja ihasteltiin kukkivia puita!
 Sunnuntai pyhitettiin ulkoiluun ja heti aamusta lähdetiin reippailemaan Madridin joelle. Manzanares on kokonaisuudessaan 83 kilometriä pitkä, ja sen puisto/lenkkeilyalue kiertää jokea pitkin noin seitsemän kilometriä. Joki-puiston reippailujen jälkeen lähdettiin viettämään siestaa ja eväsretkeä Retiron puistoon. Nukahdettiinkin kaikki kolme hetkeksi nurmikolle kuin paikalliset yleensä.






Maanantaina tehtiin päiväretki lähellä olevaan Toledon kaupunkiin, joka joskus aikojen alussa oli Espanjan pääkaupunki. Edes espanjalainen kämppikseni ei tätä tiennyt, joten turhaan kettuilit iskä!! Junalla Madridista pääsi noin puolessa tunnissa, epäselväksi jäi oliko tämä nyt sellainen luotijuna vai ei. Hieno historiallinen kaupunki, paljon pikkukatuja ja miekkoja.






Espanjalaiset pappat ja mammat prässihousuissaan





Välillä oltiin vähän hukassa kartalta pikkukujien kanssa


Päästiin luikahtamaan jostain takaovesta katedraliin aidatulle alueelle
Illalla mentiin katsomaan Champions league-peliä alakerran pubiin. Taisi meillä olla kovempi meno kuin paikallisilla.. Joku oli raahannut rattaissa olevan lapsenkin mukaan, ei näitä espanjalaisia aina voi ymmärtää.

Tiistaina lähdettiin aamu-churrojen jälkeen oopperatalolle, joka sijaitsee järkevästi Ópera-metropysäkin vieressä. Sisällä ei saanut ottaa kuvia, tai opas taisi unohtaa kertoa milloin niitä saa ottaa. Ikkunasta näkyi kuninkaanpalatsi komeasti, ja siellä oli juuri vartijan vaihto käynnissä.




Tämän piti olla viimeinen päivämme, mutta Norwegianin lakkoilujen takia, lentoa saatiin pelätä viimeiseen asti. Onneksi vieraat pääsivät kuitenkin kotiin vaihtamalla lennon seuraavalle päivälle. Ihanaa, kun kaikki haluaa tulla tänne mua (ja kaupunkiani) katsomaan, kiitollinen olo!

Hasta pronto
Annastiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti