sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Cuatro Torres

Perjantaina käytiin tsekkaamassa Madridin neljä pilvenpiirtäjää Cuatro Torres. Ei ehkä paras sightseeing päivä, koska vuoristotuuli ja sade on melko ikävä kombo. Päästiin kuitenkin pällistelemään kaupungin ainoita moderneja pilvenpiirtäjiä ja Euroopan portteja, Puerta de Europa. En tiedä mistä tällainen titteli kahdelle kallellaan olevalle rakennukselle on tullut.





Illalla mentiin Gabana nimiselle klubille. Nimimuistini kun on vaatimattomasti olematon, olin innoissani tästä kehutusta klubista, jossa en ole käynyt. Paikalle päästyämme, tajusin olleeni kyseisessä paikassa joskus open bar meiningeissä. Join elämäni ehkä toisen gin tonicin, pakko maistaa koska kaikki juovat sitä täällä. Paahaahan se oli ja eilen kyselin paikalliselta miksi he juovat tätä kuraa. Kuulemma joku hittitrendi, ja makuun tottuu. Eilen oltiin tyttöporukalla plus pari italiaanoa taas ulkona, Madrid me mata en serio!! Tänään olisi Super Bowl ja sopivasti yhden jenkin synttärit, kai sitäkin spektaakkelia pitää mennä katsomaan keskellä yötä.



Nyt seuraa blogin toinen reseptivinkki! Vaihtariradiossa kuultu niksi osoittautui yllättävän toimivaksi. Nykyaikainen uuniperuna eli mikrobataatti. Ensinnäkin halkaise bataatti, saattaa osoittautua hankalaksi Ikean veitsillä. Bataatti mikroon noin kahdeksaksi minuutiksi, poksuminen on normaalia. Täytteeksi majoneesi-tonnikala-avokado-mausteet sörsseli. Hyvää, nopeaa, halpaa eli täydellinen opiskelijaruoka. Ei ehkä mikään terveyspommi, mutta vaihtoehtoinen dagen efter safka.


Lauantaina heräsin helikopterin ääniin ja yleiseen älämölöön kadulla. Ikkunani ovat sisäpihalle päin, eikä ulkoa yleensä kuulu meteliä sisään. Nyt kuitenkin kuului selvästi kannatushuutoja ja megafonin ääniä. Solin aukiolla on usein mielenosoituksia, ja olisin halunnut mennä ihmettelemään suuren kaupungin menoa, mutta laiskuus voitti. Ja ihan hyvä etten mennyt, aukio nimittäin näytti tältä.



Vasemmistopuolue oli järjestänyt mielenosoituksen, johon saapui 270 bussillista ihmisiä ympäri Espanjaa. Illalla kaduilla oli vielä kannatuskylttejä ja aukiolla purettiin lavaa. Ihmiset ovat tyytymättömiä taloustilanteeseen ja hallitukseen, luulisi tällaisten tempausten herättelevän, kun Suomenkin uutiskynnys rikkoontui.

Buen domingo
Annastiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti