Viikko meni koulussa ja tähän päivärytmiin taas totutellessa. ESIC lähetti vaihtareille perinteiseen tapaan kahden viikon koulunkäynnin jälkeen Do not attend classes. Osalla kurssivalinnat menivät kokonaan uusiksi, itse jouduin jättämään vain yhden kurssin. Tosin sen opettaja ja aihe ovat mielenkiintoisimmat, mutta en jaksa enää yllättyä/harmistua mistään.
Uusi italialainen kämppikseni harmitteli, että hän ei osaa tehdä ruokaa vain yhdelle ja syödä yksin. Minä ystävällisenä tyttönä uhrauduin hänen ehdotukseensa tehdä ruokaa kun tulen koulusta. Tiistai-illalla kello 22.30 sain maistaa uuden italaisen tyylin tehdä pasta carbonaraa, ja jälkiruoaksi crepejä (lättyjä) mansikoilla. Espanjalainen liittyi seuraamme omalla illallisellaan. Blogista ei ole tarkoitus tehdä ruokablogia, mutta vatsa on melko lähellä sydäntä ja onhan ruoka iso osa kulttuuria! Tiedän, että oliviiöljy on täällä suuressa huudossa, mutta tämä meni vähän yli ymmärryksen.
Eli kaksi neljän minuutin munaa con muchos oliiviöljy! Nam or not |
Viisi vuotta sitten saamani lahja Buenos Airesista pääsi käyttöön, kun kevään tavoite on tosissaan parantaa espanjan kielen taitoa. Pikkuprinssi espanjaksi on oikesti hyvä opetuskirja, sanasto on suht helppoa ja kerratuksi tulee espanjan kaksi imperfektimuotoa, jotka vaihtelevat tilanteen ja tarinan juonen mukaan.. Sovittiin myös kanadalaisen vaihtarin kanssa mennä ensi torstaina koulun jälkeen tandem language exchange -baaritapaamiseen, jossa tarkoitus on lähinnä tutustua uusiin ihmisiin ja jutella mahdollisesti uudella kielellä.
Huomenaamulla lähdetään Sevillaan kahdeksan hengen vaihtariporukalla. Kymmenen hengen hostellihuone vähän kyllä jännittää, saa nähdä käykö Portot ja siirryn hotelliin kesken reissun. Palataan asiaan ensi viikolla!
Buen fin de semana
Annastiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti