torstai 5. helmikuuta 2015

Aceite de oliva

Sunnuntaina oltiin irkkupubissa katsomassa Super Bowlia. Yhellä jenkkivaihtarilla oli myös synttärit, ja aika Amerikan meininki oli täpötäydessä baarissa. Ympärillä kiljuttiin "awesomeee, I mean like, No waaaayyy!!" Ei edes muistanut olevansa Espanjassa kun ihmiset tuuppivat juomiensa kanssa ja outoja kommentteja huudettiin päättömästi. Oltiin ihan baarin perällä, jossa katto oli noin puoli metriä pääni yläpuolella eikä ilmanvaihtoa olemassakaan. Tietäen pyörtymishistoriani mm. optikolla, en hämmästynyt, että juuri välishown alkaessa aloin nähdä liiloja pilkkuja Katy Perryn ja haikalojen alkaessa tanssia. Lähdin aika nopeasti tunkemaan itseäni ulos baarista, järkyttävä fiilis kun ulos astuessa oikeasti tunsi aivojen saavan happea. Selvisin kuitenkin pyörtymättä kotiin, jes!

Viikko meni koulussa ja tähän päivärytmiin taas totutellessa. ESIC lähetti vaihtareille perinteiseen tapaan kahden viikon koulunkäynnin jälkeen Do not attend classes. Osalla kurssivalinnat menivät kokonaan uusiksi, itse jouduin jättämään vain yhden kurssin. Tosin sen opettaja ja aihe ovat mielenkiintoisimmat, mutta en jaksa enää yllättyä/harmistua mistään.

Uusi italialainen kämppikseni harmitteli, että hän ei osaa tehdä ruokaa vain yhdelle ja syödä yksin. Minä ystävällisenä tyttönä uhrauduin hänen ehdotukseensa tehdä ruokaa kun tulen koulusta. Tiistai-illalla kello 22.30 sain maistaa uuden italaisen tyylin tehdä pasta carbonaraa, ja jälkiruoaksi crepejä (lättyjä) mansikoilla. Espanjalainen liittyi seuraamme omalla illallisellaan. Blogista ei ole tarkoitus tehdä ruokablogia, mutta vatsa on melko lähellä sydäntä ja onhan ruoka iso osa kulttuuria! Tiedän, että oliviiöljy on täällä suuressa huudossa, mutta tämä meni vähän yli ymmärryksen.


Eli kaksi neljän minuutin munaa con muchos oliiviöljy! Nam or not




Viisi vuotta sitten saamani lahja Buenos Airesista pääsi käyttöön, kun kevään tavoite on tosissaan parantaa espanjan kielen taitoa. Pikkuprinssi espanjaksi on oikesti hyvä opetuskirja, sanasto on suht helppoa ja kerratuksi tulee espanjan kaksi imperfektimuotoa, jotka vaihtelevat tilanteen ja tarinan juonen mukaan.. Sovittiin myös kanadalaisen vaihtarin kanssa mennä ensi torstaina koulun jälkeen tandem language exchange -baaritapaamiseen, jossa tarkoitus on lähinnä tutustua uusiin ihmisiin ja jutella mahdollisesti uudella kielellä.

Huomenaamulla lähdetään Sevillaan kahdeksan hengen vaihtariporukalla. Kymmenen hengen hostellihuone vähän kyllä jännittää, saa nähdä käykö Portot ja siirryn hotelliin kesken reissun. Palataan asiaan ensi viikolla!

Buen fin de semana
Annastiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti