keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Lisboa

Perjantaina lähdettiin tosiaan Lissaboniin, herätys soi 3.10 ja koska koulusta kotiutumisen ja pakkaamisen jälkeen olin menossa nukkumaan vasta kahden aikoihin, ei siinä juurikaan silmiä kiinni pidetty. Halvalla reissaamisella on puolensa, kuudelta lähtenyt lentokone oli meinaan styroksinen sillipurkki. Espanjalaiseen tapaan joimme bisset ennen lentoa klo 5 am. Saako Suomesta Mahou-merkkistä olutta? Ei se edes maistu oluelta!

Lentohärvelimme

Portugalissa oli kaksi aika väsynyttä tyttöä. Veimme laukut hostellille ja pyörimme keskustassa. Harmi, että ainut aurinkoinen hetki oli tämä aamupäivä, kun ei juuri mitään jaksanut tehdä ja vietimmekin muutaman tunnin viereisen hotellin aamupalalla.


Ystävänpäivä aww
Päikkäreiden jälkeen kävelimme merelle, joka oli ihan keskustan vieressä. Sieltä löytyi myös hieno aukio ja San Fransisco-tyyppinen silta.




Nämä toastit on joku Lissabonin juttu ilmeisesti. Yksinkertaista, mutta hyvää!

Seuraavasta päivästä tehtiin turistipäivä. Käytiin o Jorge -linnassa ja jossain museossa. Sää oli vähän ikävä, joten ulkona ei juurikaan haluttu viettää aikaa.





Tuuli..



Joku oli ilmeisesti kosinut ystävänpäivänä yhdessä linnan torneista <3 Linna oli aika äkkiä kierretty ja jatkoimme keskustan ilmaismuseoon. Design-museosta löytyi tietenkin Alvar Aallon ja Eero Aarnion muotoilua. Alakerran pankkiholviin oli tehty aurinkolasinäyttely, aika mielenkiintoinen mesta. Illalla käytiin italialaisessa raflassa, jossa oli onneksi muitakin kuin Valentine's day viettäjiä. Taitaa olla muuten vain Suomessa nimellä ystävänpäivä. Sain kortin kummitädiltäni (kiitos :)), kämppikseni yritti tavata ystävänpäivää ja sanoin sen tarkoittavan Valentine's day. Hän katsoi minua hieman ihmeissään, muttei sanonut mitään. Tajusin myöhemmin, että muissa kulttuureissa se taidetaan laskea nimenomaa pariskuntien juhlaksi. Olenko väärässä?

Sunnuntaina käytiin Belémin tornilla. Sisälle ei menty, koska Ellen oli saanut ilmeisesti kulttuuriannoksensa täyteen (XD puspus), ja jono oli aika pitkä. En tosin usko, että sisällä olisi ollut paljon nähtävää, eikä torni ollut niin korkea, että näkymän takia sinne olisi jaksanut kiivetä. 




Alue taisi olla kulttuurikeskus, koska ympärillä oli myös pari isoa museoa ja planetaario. Aika etuoikeutettu olo, että saa nähdä näin paljon kaikkea pienellä rahalla ja vaivalla!

Ruoka on kaikesta huolimatta pääasia. Käytiin parilla hyvällä brunssilla ahh! Näihin kuviin ja tunnelmiin hyvää keskiviikkoa.




¡Que aproveche!
Annastiina


1 kommentti:

  1. Apua, toivottavasti Belemin tornissa käymättömyys ei jäänyt vaivaa sua kamalasti XDXDXD
    - elen / helen / belen

    VastaaPoista