perjantai 3. huhtikuuta 2015

Semana Santa

Nyt ollaan siis pääsiäislomalla ja tunnelmat on kahdenlaiset:





Retirossa puoli päivää paistattelemassa aurinkoa ja loput puoli päviää ryhmätöitä. En ymmärrä miksei lomaa voida lomailla (varsinkin kun mittari näyttää +24) vaan päätetään, että ryhmätyöt pitää tehdä kuukautta etuajassa valmiiksi?

Keskiviikkona heräsin tavallisesti 9 aikaan syömään aamupuuroa ja katsomaan sarjoja koneelta. Muutaman tunnin päästä aloin pohtimaan päivän agendaa ja kalenteria katsoessani tajusin, että on kuukauden ensimmäinen keskiviikko, jolloin kuninkaanlinnalla tapahtuu vahdinvaihto klo 12. Tämä on siis ollut to do -listallani jo ensimmäisistä päivistä saakka eikä näitä kuukauden ensimmäisiä keskiviikkoja ole jäljellä kuin yksi tämän jälkeen! Ja nyt kello oli varttia vaille ja meikä pyjamahousuissa. Vaikka käytin varmaan viisi minuuttia pohtiessani jaksanko lähteä kiirehtimään, olin linnan edustalla vain pari minuuttia yli kahdentoista! Hyviä puolia asua keskellä kaupunkia. Epäespanjalaisesti seremonia oli jo alkanut, eikä siinä juuri ihmettelemistä ollutkaan. Hetken aikaa äijät marssivat edes takaisin ja hevoset tekivät jotain ympyröitä. Mutta sainpahan tämänkin pois omatunnoltani!





Koska oli kaunis päivä, ei suunniteltua tekemistä ja päällä ok vaatteet, päätin lähteä käppäilemään yhtä reittiä, jota en vielä ollut ihan saanut hahmottumaan kartalle. Kuninkaanlinnan toiselta puolelta pitäisi myös olla melko lyhyt matka joelle, sekä Príncipe Píon asemalle. No tämä kyseinen metro-/juna-asema olikin melkein kulman takana ja siitä näkyi puistomaisemaa joelle. High five tämän kaupungin suunnittelijoille, ihan kaikki on kävelymatkan päässä.


Yritin ottaa hienoa taidekuvaa, mutta en jaksanut odottaa että tämä neito lopettaa selfistelyn


Olin fiiliksissä näistä taloista. Pitkästä aikaa erillään olevia kerrostaloja eikä vain loputonta seinää katujen vieressä
Lähdin kulkemaan jokea toiseen suuntaan kuin yleensä, ja kohta taivaalla näkyikin Teleféricon näköalahissejä. Taas oltiin alueella, johon syksyllä kuvittelin olevan hirveän pitkä matka. Sieltä jostain poukkoilin katuja suuntavaistoni ilmoittamaan suuntaan ja kohta olinkin Plaza Españalla. 

Illalla tullessani salilta kotiin oli Solin aukio normaalia piukemmassa ihmisiä. Siinä sitten tukka sekaisin reppu selässä menin ihmettelemään, miten pääsisin kotiin, koska kyseinen katu oli tukossa. Hetken kuluttua poliisiauton perästä alkoi näkyä hiippalakkeja ja sattumalta sain nähdä yhden pääsiäiskulkueista, joka oli myös to do -listallani! Rumpujen pauketta ja marssiääniä kuului keskiyöhön asti jopa sisäpihan suuntaan olevaan huoneeseeni. Pitäisi ehkä vielä mennä ihan tarkoituksella katsomaan näitä pääsiäisrientoja.



Meininki kotiovelta kun sinne pääsin kiertoreittiä


Kesäjalat tosiaan, en tiedä mistä nämäki mustelmat taas on tullu. Naama otti vähän katkaravun väriä, mutta ehkä se tästä ehtii haihtua, ensi viikoksi luvattu meinaan viilenevää, yhyy V&M :(




Tällä viikolla olen myös toiminut kalojen ruokkijana! Kahdella kämppikselläni on akvaariot ja he menivät kotiin pääsiäiseksi, joten olen saanut vastuutehtävän. Onneksi toisen kalat on dietillä, joten niitä ei tarvitse ruokkia kuin parin päivän välein.

¡Feliz Semana Santa! Syökää mämmiä pliis
Annastiina

2 kommenttia:

  1. Oh no! Mut on se +18 parempi ku tää +4. Plus pilvisel kelil on hyvää aikaa shoppailla (ja syödä! ...kebabbia)
    Hah noi sun koivet! Kiitos geeneistä, mummu! :D Osta sellast mustelma-rasvaa, mul se autto ainaki vähä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee mäki pääsen maistaa kebuu tääl ekaa kertaa!! Mustelma-rasva... :DD

      Poista