torstai 16. huhtikuuta 2015

Con la mejor pareja

Perjantaina lähdin hakemaan synttärilahjaani lentokentältä. En ole edelleenkään päässyt yli lapsuudesta asti jatkuneesta lentokenttä-rakkaudesta, ja menin taas vähän aikaisemmin istumaan Mahoulle.



Kaikkien lakkoilujen keskellä vieraani pääsivät onnellisesti tänne ja takaisin, viime viikolla lentoja peruttiin ja tällä viikolla eräs suomalainen meinasi joutua Turun kentälle Helsingin sijaan, auts.. Vietiin kamat hostellille ja lähdettiin syömään. Vaikka olen asunut täällä jo yli 8 kuukautta ja ravintoloita tullut koluttua enemmän kuin Turussa, lyö pää silti aina tyhjää kun yrittää keksiä vieraille ruokapaikkoja. Syy on lähinnä se, että espanjalaiset eivät syö perinteistä peruna-liha-salaatti -lautasta, vaan täytettyjä patonkeja, kinkkua, juustoa ja kaikkea jaettavaa, joka ei väsyneille matkaajille ihan maistu. Cinco Jotas on kuitenkin yksi ravintola, josta saa hyvää ruokaa sopivalla hinalla.


Illalla saatoin vieraat nukkumaan, ja lähdin kohtalokkaalle reissulle Erasmus-kamujen luo. Ellen oli kutsunut porukat hänen luo, ja koska oli synttäripäiväni, päätin mennä katsomaan menoa. Matkalla sain kuitenkin viestin, että muu porukka oli jo jatkanut pubiin, ja ajattelin mennä vain auttamaan siivoamisessa ja nopeasti moikkaamaan muita. Vaikka ovelle saapuessani kuului "shhh", oli Ellen pelottavan hyvä huiputtaja ja unohdin ajatukseni yllätyskemuista. Pimeästä huoneesta sain kuitenkin huudot Hyvää syntymäpäivää ja bileet lähti siitä uusiin ulottuvuuksiin.

Sellaisiin ulottuvuuksiin, että aamulla minut saatiin tulla herättämään kotiovelta. Puhelin sammunut eikä herätyksestä tietoakaan, kyllä sitä välillä on uskomattoman tyhmä. Onneksi toiselle vierailijoista Madrid oli jo tuttu, joten oppaan noloilut ei toivottavasti haitannut reissua... Nopealla laittautumisella ehdittiin käydä lounasleivillä ja suunnattiin Santiago Bernabéulle. Peli oli kummalliseen aikaan klo 16 lauantaina, ja lippujen kanssa oli pientä sählinkiä. Oltiin näköjään ostettu jotkut kausikortit, joita lähettipalvelu sitten käy tuomassa ja hakemassa eri osoitteisiin? Ei enää entradasmadrid.com!!!





Paikat oli kuitenkin huiput, ja nähtiin kolme Realin maalia jihuu. Katsomo oli yllättävän rauhallinen, mitä nyt takanamme istuneet kaksi suomalaista tyttöä kiljuivat kurkkunsa käheiksi joka kertaa Ronaldon bongatessaan. Illalla suunnattiin illalliselle Oveniin, noloa että tarjoilijat alkaa jo nauraa kun marssin sisään joka kerta eli seurassa. Ilma oli vähän sateinen, joten suunnattiin hostellille loppuillaksi. Ihanaa vaan olla tutussa ja turvallisessa seurassa!

Seuraavana aamuna oltiin reippaina aamukahvilla jo yhdeksän aikoihin, ottaen kiinni eilisen ohi mennyttä aamua. Kierrettiin taas perinteinen kaupunkikierros, en kyllä ikinä kyllästy näihin maisemiin ja meininkeihin.








Sää oli vähän vaihteleva, mutta kyllä sitä Retirossa pystyi päivää paistattelemaan. Puistoilujen jälkeen suunnattiin Bellas Artesin kattoterassille, jonne paistoi sopivasti juuri sen ajan aurinko kuin siellä makoilimme. Kahvila ja baari on tällä hetkellä rempassa (vaikka mitään remppamiehiä siellä ei koskaan ole), mutta tilaa on sen takia jopa patjoilla aurinkoisella ilmalla! Illalla söin ensimmäisen kebabin Madridissa ja taisin jäädä koukkuun, Döner on aika loistava.

Kiitos lemppari pariskunta visiitistä <3

Nos vemos
Annastiina


2 kommenttia:

  1. THE ÔVEN!! <333 Oli ihan ykkösreissu ja oot valinnu aika buenot kuvat tähä!
    Meiän lempparein opas ja sil kotiovelt hakemisel saadaan viel nauraa monet kerrat ku muistellaa näitä. Niiiiiin vaihtarielämää!! :---D Onneks pian pääset taas nauttii meiän (G. Butlerin) loistavast seurast, kä kä kä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos kuvat kelpaa! Eheheh joo ketä nyt ehtis nukkua jos kaupunki valvoo 24/7?!! Jee, toisaalt tulee kyl paha valinta; Döner-taivas vai G.Butlerin komiikka..

      Poista