keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Back in the business

Kevätlukukausi alkoi eilen eli heti edellisten tenttien perään, outo käytäntö muihin espanjalaisiin yliopistoihin verrattuna. Tällä kertaa meitä ei kielletty menemästä ensimmäisille tunneille, joten olen istunut kaikilla kursseilla kuuntelemassa mistä puhutaan. Kurssien nimet ei kerro mitään, eikä meille ole annettu kurssikuvauksia. Esimerkiksi kun Market research -kurssin opettaja ilmoitti, että kurssin nimi on oikeasti Quantitative research, olisin voinut lähteä saman tien luokasta. Onneksi tunnit kestää vain 50 minuuttia, joten ei tarvinnut kauaa kärsiä excel-selityksiä.

Elämä on palautunut Erasmus-meininkiin. Perjantain viimeisen tentin jälkeen oli päästävä tuulettumaan, lauantaina oli yhden hollantilaisen järkkäämät läksijäisbileet ja maanantaina päätimme lähteä tsekkaamaan pakolliset Fking Monday bailut ensimmäisen koulupäivän kunniaksi. Uudet Suomi-kamut on päässyt nopeasti maan tavoille ja taidettin lähteä etkoilta baariin kolmen aikaan..

Lauantain kotibileistä jäi haikea fiilis, noin 25 henkeä kommuunin keittiössä neljään asti yöllä on vaan niin vaihtaribileet. Mahtavia tyyppejä, kiitos kämppikselleni, joka otti mut mukaansa italialaisiin porukoihin heti syksyllä, ja kaikki kaverin kaverin kaverit joihin sain heidän kauttaan tutustua. Jos edes muutaman heistä saisin vielä joskus tavata!

Oikealla nainen, joka kokkaa maailman parasta carbonaraa sekä tiramisua <3

Hollanti, Suomi, Ranska, Italia

Syksystä opin sen, että ihmisiin täytyy tutustua nopeasti. Ei mitään suomalaista jäykkyyttä ja vieraanvaraisuutta. Pahinta on tajuta viimeisellä viikolla, että naapurissa on asunut neljä kuukautta soul mate, jonka kanssa olisi voinut viettää aikaa joka päivä. Vaikka en varmasti tule kaikkien kanssa olemaan tekemisissä, muistot ja kokemukset on ikuistettu, ja jatkossa reissatessa on aina joku keneltä pyytää paikallisvinkkejä.

Uusi kausi uusilla kokemuksilla ja ihmisillä lähtee siis pian käyntiin. Reissuja on jo suunnitteilla ja ostettiin liput ensimmäiseen futismatsiini täällä (joo noloa, vasta nyt). Innolla odotan kevättä ja aion ottaa siitä kaiken irti, tungen itseni jokaiseen häppeninkiin ja lupaan yrittää enemmän espanjan kielellä.

Baci a tutti
Annastiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti