tiistai 23. syyskuuta 2014

Vida social

Saun Paul, tä on sulle yölukemiseksi ;)

Tajusin eilen, että asun neljän vieraan ihmisen kanssa. Sosiaalinen elämäni on täällä muutenkin melko erilaista. Kaksi italialaista tyttöä puolen vuoden Erasmuksessa sekä espanjalainen tyttö ja poika, jotka molemmat tekevät maisteriopintojaan. Suomessa ei harrasteta juurikaan kommuuneja, kun taas täällä en ole törmännyt edes paikalliseen, joka asuisi yksin. Espanjassahan on tapana lähteä kotoa vain opiskelujen perässä toiseen kaupunkiin tai hääkirkon kautta

Suomessa mietin välillä, että olisi kiva jos kotona olisi aina joku, kenen kanssa keittää kahvit ja ehkä jutellakin jotain, hah. Ongelmana oli vaan että ketä, sehän tietäisi varmaa ystävyyssuhteen menettämistä. Mutta täällä kommuunielämä vieraskulttuuristen kanssa on sujunut oikein leppoisasti. 

Mitä nyt menin eilen rättiväsyneenä ensimmäistä kertaa pariin viikkoon nukkumaan ennen kahtatoista ja eiköhän tämä yksi mene laittamaan seinän takana olevan pesukoneen pyörimään kahdeksi tunniksi.. Mielenkiintoista oli myös miten molempien italiaanojen mielestä asuntomme miespuolisen yksilön ei tarvitse osallistua millään tavalla siivoamiseen. Yllättäen espanjalainen machomme oli enemmän feministi ja kumosi ehdotuksen. 


Kuulemma pantterin maitoa, en tiedä tulinko huijatuksi

Muita kevyitä keskustelunaiheita ovat olleen politiikka, uskonto sekä Italian mafia. Ja rupatteluhan ei mene kuten Suomessa "mielipideasioista ei voi kiistellä", ja vaikeita aiheita vältellään. Ensimmäinen tokaisee Jumalan olevan heikkojen ihmisten keksintö, ja toinen kertoo äitinsä työstä kirkossa. Politiikkakeskusteluun uskalsin ylpeänä ilmoittaa, ettei Suomessa ole korruptiota. Vastaus: Mafia is everywhere. 

Yhden toisen mielenkiintoisen keskustelun kävin eteläamerikkalaisten kanssa. Baarissa soi Ai Se Eu Te Pego eli latinohitti ja fiilistelin etten ole kuullut tätä pitkään aikaan. Pojat meni ihan hämilleen, että soitetaanko Suomessa tällaista musiikkia. "I thought you only listen to this" ja vähän moshausta käsi ylhäällä. \../ Sitten pohdittiin miten suomalainen kankikroppa taipuu lattarirytmiin. 


Suomi-tytöt


Tänään sain myös kontaktia luokkalaisiini, jee! Meitä on siis vain neljä Erasmusta ryhmässämme ja loput ovat paikallisia. Ryhmätyötä tehdessä keskustelu meni jotenkin bilettämiseen, ja lopulta suunniteltiin luokkabileitä. Siis nimenomaa bileitä, opetin heille tämän tärkeän, täysin suomenkielisen sanan.

Besos,
Annastiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti