perjantai 12. syyskuuta 2014

La universidad y tarjeta de metro

No nyt on täälläkin vihdoin päästy arkirytmiin! Koulun piti alkaa jo viime viikolla, mutta kurssivalinnoissa oli pientä hässäkkää koulun puolesta, joten me vaihtarit aloiteltiin koulua alkuviikosta. 

Tunnit kestää 50 minuuttia, ja opetus in spanglish on aika mielenkiintoista, liitukin on jo muutaman kerran meinannut lentää. Olen valinnut viidennen vuoden kursseja, ja tunneilla on nyt muun muassa taiteltu paperikransseja ja katsottu iPhone 6:n mainosvideota. Puhelinten käyttö on kielletty, ja sellaisen nähtyään opettaja saattaa jauhaa asiasta mutaman minuutin, mutta tabletti löytyy melkeen jokaisen espanjalaisen nenän alta. 



Opetusta on klo 16-22 ja Pozueloon kestää metrolla ja junalla odotteluineen noin tunnin. Mun kurssit on lähinnä 17-21 ja perjantai vapaa! Innolla odotan mitä tällä Espanjan kuulemma kolmanneksi arvostetuimmalla koululla on vielä annettavanaan.


Kotikatu <3

Metrokorttikin saapui vihdoin! Tässä tulee nyt muutama kullanarvoinen vinkki niille, jotka tulevat Madridin kuukausittaista julkisen liikenteen korttia tarvitsemaan. Kortin nimi on siis Tarjeta transporte público, ja se on nykyään muovinen luottokortin näköinen läpyskä, eikä "muovitasku" johon kuukausilippu ujutetaan. Abono joven -kortin saavat alle 23-vuotiaat, ja se on noin puoleen hintaan normaalista.

Itselläni oli se käsitys, että kortteja saa mistä tahansa Tabacos-tupakkakaupasta passia ja passikuvaa vastaan, mutta Espanjan byrokratia on taas ottanut yhden askeleen ylöspäin. Neljän Tabacosin "no no" jälkeen viimeinen käski soittamaan numeroon 012. Siinä vaiheessa alkoi naurattaa ja menin kotiin. Yöunien vahvistamana lähdin uuteen taistoon Puerta del Solin metroaseman toimistoon. Seistyäni liikumattomassa jonossa puoli tuntia, virkailija tuli kysymään jonossa olevien agendaa. Vastaukseksi kaikki saivat ohjeet Madridin metron nettisivuille.

Tein hakemuksen lopulta netissä saatuani espanjalaisen numeron ja selvitettyäni tarkan kotiosoitteeni (kolmas kerros, ovi oikealla kun ei heti vakuuttanut). Kortti tulikin kymmenessä päivässä postiluukkuun, vaikka joku ehti jo pelotella viidellä viikolla. Kuulopuheen myötä monet vaihtarit menivät jonottamaan muistaakseni Tribunal-metropysäkin lähellä olevaan Tabacosiin, josta kortin saa heti käteen. Jonoon on tosin mentävä ennen kiskan avaamista, ja siinä saa sitten seistä 2-3 tuntia.




Onhan tähän elämään madrileñana mahtunut vähän yöelämääkin. Tällä viikolla koin ensimmäistä kertaa aamun ensimmäisellä metrolla kotiutumisen, sekä pilkkuun asti bilettämisen. Baarithan on täällä kuuteen asti auki. Eilen olikin aikamoiset kekkerit, ja pääsimme VIP-puolelle dj:n taakse kun eräs suomalainen baarityöntekijä tunnisti heti oman heimonsa jäsenet.

Glow-partyt @ Joy

Seuraava missio on saada apteekista jotain muutakin droppia kuin makukurkkutabletteja päällä olevaan flunssaan. Täällä apteekista ei saa edes laastaria ottaa itse hyllystä, vaan asiat hoidetaan aina tiskin kautta.

Un saludo,
Annastiina



1 kommentti: