lauantai 20. syyskuuta 2014

Hightseeing

Flunssa selätetty, vaati muutaman vuorokauden täysvuodelevon. Muuten olen vaan pyörinyt ympäriinsä täällä. Käytiin Suomi-tyttöjen ja heidän kämppiksen kanssa Teleféricossa, eli lift, kuten tämä kanadalainen asian äidinkielellään ilmaisi.

Eli näköalahissi 

Hinta oli muistaakseni jotain 5-6 euron välistä, ja sillä pääsi hissillä ylös ja alas, hehe. Ylhäällä oli turistikahvila, ja aavikkomaista luontoa. Takaisintulomatkalla pyysimme vaihtamaan hississä kuuluvan selostuksen englanniksi, joten tietysti saimme kuunnella paluumatkan hiljaisuutta. 


Kävelimme Plaza Españan kautta keskustaan, ja matkalla menimme upean vesi-patsas-hässäkän ohitse. Se oli kuulemma egyptiläinen temppeli, joka jatkuu maan alle. Sinne täytyy mennä uudestaan, koska nyt jono oli valtava, ja kukkulalla oleva patsashomma on ilmeisesti upea auringonlaskun aikaan.

Viikko oli aika näköalapainoitteinen, käytiin kahdessa muussakin korkeanpaikankammoisen helvetissä. El Corte Inglés -tavaratalon yhdeksännen kerroksen kahvilasta on upeat näkymät iltavalaistuksessa pääkadulle Gran Víalle. Ja varastettuamme Erasmus-kortit toisen yliopiston kampukselta, meillä on ilmainen sisäänpääsy Circulo de Bellas Artes -kattoterassille.

Kattoterassin näköala löhösohvilta!

Eilen päätin nopeasti käydä Ikeassa, kun metrolla pääsee helposti yhdellä linjalla. En sitten yhtään katsonut mihin olen menossa, ja ihmettelin vastaantulijoita Primarkin ja muiden kauppojen kassit kädessä. Ikea olikin valtavan ostoskeskuksen yhteydessä ja jouduin käymään muutamassa muussakin kaupassa nopealla reissullani. No, löysin ainakin farkkutakin, joka tuli jo samana iltana käyttöön. Onhan täällä enää vain +23 astetta, hrr.

Adios,
Annastiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti