lauantai 13. joulukuuta 2014

Estudiante

Alan varmaan kohta itsekin käyttää tätä e-kieltä. Englantia puhuessaan espanjalaiset lisäävät aina een ässällä alkavien sanojen eteen. Ihan ymmärrettävää, koska study=estudiar, strategy=estrategia, salad=ensalada, special=especial ja ihan vaan Spain=España! Sen lisäksi suomen "ööö" on "EEEEEHHH" ja tätä käytetään paljon ja kovaa, varsinkin kun puhutaan englantia. Piti siis kertoa itsestäni opiskelijana eli student eli estudiante.

Tosiaan täällä opikelijavaihdossa pitää opiskellaki, tuli vähän yllätyksenä. Itselläni on onneksi vain kaksi lopputenttiä ensi viikolla, vähemmän onnekkaimmilla on viisi. Vihaan pänttäämistä ja ulkoa opettelua, kuuntelen mielelläni jos joku selittää jostain mielenkiintoisesta ja ymmärrän asian. Täällä tunneilla on lähinnä koittanut erottaa merkitykselliset sanat EEEEHH:n välistä ja pohtia opettajan sanavalintojen tarkoitusta. Nyt siis olen ihan tosissani joutunut hokemaan kalaa haukena. Parin viime viikon dilemma perjantain kokeesta myös selvisi, kun kävin kv-toimistossa ja asiassa oli kuulemma vain tapahtunut väärinkäsitys. En edelleenkään tiedä kuka oli ymmärtänyt väärin ja mitä, mutta opettaja olikin ihan yhteistyöhaluinen, samoin Javier-koordinaattori. Ota näistä selvää.


Kämpässämme on nyt jo viikon ollut lukupiirimeininki, johon itsekin liityin pari päivää sitten. Kaikki lukevat omissa huoneissaan, kunnes joku menee keittiöön kokkaamaan, ja muut seuraavat perässä. Tehdään ruokaa ja syödään pyjamat päällä, kunnes kaikki menevät takaisin huoneisiinsa. Kohta kokoonnutaan välipalalle ja syödään Nutellaa olkkarissa, koska kukaan ei jaksa lukea. Takaisin huoneisiin samoissa pyjamoissa. Tässä välissä käyn itse yleensä ulkona, jonka jälkeen luovutan lukemisen ja teen jotain järkevämpää, mutta kämppikseni jatkavat. Yksi oli kutsunut aivoriihen luokkakavereistaan ja he lukivat kolmeen asti yöllä! Olen myös kuullut vaihtareitten tarinoita parin tunnin yöunista opiskelun takia. Jääkaappimme on täynnä RedBulleja ja luokkalaisemme käyvät tuplasti useammin tupakalla lukukauden lopun lähestyessä. Itselleni tämä toiminta ei avaudu. Olen ehkä liikkunut väärissä piireissä, mutta ei mun tietääkseni Suomessa opiskelu kauhean usein mene tähän pisteeseen, vaikka Pisa-tutkimuksissa kuinka korkealla ollaan!


Viikon päästä tähän aikaan olen jo toivottavasti saunomassa <3 Viimeiset pänttäykset siis, ja odotetulle joululomalle!

Beuna suerte
Annastiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti